Om oss

Förlagssystem erbjuder sedan 1989 effektiva logistiklösningar för bokbranschens olika aktörer. 

Välkommen till

Förlagssystem

Förlagssystem erbjuder effektiva logistiklösningar för bokbranschens olika aktörer. Uppdragsgivarna är förlag, bokklubbar, internetbokhandlare och bokhandelskedjor som alla drar nytta av våra tjänster och av att vara samlade i en och samma anläggning.

Förlagssystem är också ensamma om att kunna erbjuda handeln ett riktigt brett sortiment där de flesta svenska böckerna samt de populäraste utländska finns på lager. I FS-butiken finns hela sortimentet tillgängligt för registrerade återförsäljare.

Distributionsbegreppet tillförs ständigt nya värden. Förlagssystem finns i frontlinjen i denna utveckling både när det gäller kunskaper och teknik. Vi ger därmed våra kunder möjlighet att kunna koncentrera sig på sin kärnverksamhet i trygg förvissning att distributionen fungerar på det enda vinnande sättet. Det bästa tänkbara.

VD har ordet

Med över 30 års erfarenhet av logistiklösningar inom bokbranschen har vi genom åren samlat på oss värdefull kunskap som gör att vi kan erbjuda kundanpassade lösningar som just passar dig och dina kunder.

Förlagssystem är ett begrepp inom bokbranschen och vårt mål är att ligga i framkant av tjänsteleveranser. Vi eftersträvar att förbättra oss dag för dag så att du kan fokusera på det du är bäst på.

Jag välkomnar dig att ta kontakt med oss, du får ett personligt bemötande, från första kontakten. Detta är mitt löfte!

Harold Op het Veld
VD / CEO

En snabblektion i Förlagssystems historia

Sedan starten 1989 har Förlagssystem blivit en central aktör på den svenska bokmarknaden. Genom att vara länken mellan säljare och köpare har vi utvecklat och förenklat både administration och varuförsörjning.

1989

Förlagssystem AB startade med affärsidén att distribuera böcker åt bokförlag och bokklubbar.

2002

Förlagssystem startar dotterbolaget Förlagssystem Finland Ab, Kustannustaito, som ägs till 60% tillsammans med Schildts Förlag i Helsingfors.

2003

Förlagssystem öppnar en distributionsterminal i Västerås.

2004

Förlagssystem, Bonnierförlagen och Norstedts Förlag startar tillsammans Bokrondellen, en databas för all svensk bokutgivning som ägs till lika delar. Året därefter kom Natur & Kultur in som fjärde delägare.

2006

Seelig & Co AB som bedrivit bokdistribution sedan 1848 och var Sveriges enda fullsortimentsgrossist för böcker förvärvas (100 %).

2007

Stiftelsen Natur & Kultur förvärvar 40 % av aktierna i Förlagssystem från Lindblads Bokförlag AB

2008

Förlagssystem övertar distributionsrörelsen Förlagsdistribution i Kallhäll från Natur & Kultur.

2011

Förlagssystem förvärvar Liber Distribution i Spånga och den nya logistikanläggningen i Falun tas i bruk.

2015

Verksamheten i Spånga stängs och konsolideras i Falun

2016

Arbetet med att skapa affärsområdet Proflog inleds

3PL-lösningar för e-handel

Proflog

Proflog är ett affärsområde inom Förlagssystem som vänder sig främst mot e-handel utanför bokbranschen och där uppdragsgivarna drar nytta av vår effektivitet och kompetens vi byggt upp sedan 1989.

Resultatet blir en anpassad och prisvärd logistiklösning för just din verksamhet. Eftersom vi alltid utvecklar våra tjänster och har en vilja att befinna oss i framkant i vår bransch kan du tryggt lita på att din logistikmetod blir den bästa så du kan koncentrera dig på din kärnverksamhet.

Kvadratmeter lager
1
Pallplatser
1
Plockplatser
0

Ledning

Harold Op het Veld

VD

Claes-Håkan Johansson

Marknadschef

Linda Elgström

Kundservicechef

Tony Mårshans

Affärsområdeschef E-handel & Grossisten

Niclas Nohrén

Ekonomichef

Jürgen Eichler

IT-chef

Torbjörn Olofsson

Logistikchef

Camilla Ollas

HR-chef

Styrelse

Partners

Genom nära samarbeten med branschledande leverantörer kan vi erbjuda vattentäta lösningar som effektiviserar flödena för våra kunder. Om våra kunder är nöjda är vi nöjda. Frakt och logistik innebär många gånger stora utmaningar och därför är det viktigt att kunna lita på sina leverantörer och partners – det kan vi! Nedan har vi samlat ett axplock av våra leverantörer och partners.

Hej!

Hoppas du hittar det du söker! Du är alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor!